Ikke alene på isen!

Vinterstid er det mye aktivitet på islagte Mjøsa. Barn og voksne, tenåringer og eldre bruker alle Mjøsa på fritiden. Dessverre er ikke alltid isen trygg og det kan forekomme ulykker for de som benytter Mjøsa til isfiske, skøyter eller andre aktiviteter.

I perioden 2013 til 2016 er det registrert 13 personer som gikk gjennom isen og trengte hjelp. Tallet er nok mye høyere! Store isflak kan løsne og drive utover Mjøsa, hva gjør du da?
 

Redningsselskapet ønsker å ivareta beredskapen på Mjøsa også vinterstid. Løsningen er en Hoovercraft, luftputebåt. Fra basen på Gjøvik kan Redningsselskapet med denne hoovercraften dekke HELE Mjøsa i løpet av ca 1 time. 

Hoovercraften settes på henger og enkelt fraktes til andre områder som Sjusjøen, Femunden, Osensjøen eller Tyrifjorden for å nevne noen. Luftputebåten kan også ta seg oppover elvestrøk etc.   

Mjøsregionen og Redningsselskapet trenger DIN hjelp til å gjøre Mjøsa trygg på vinteren! Hele prosjektet koster ca 2 millioner. Luftputebåten blir bestilt når vi har fått samlet inn 1 million. Når man ikke målet vil pengene brukes til drift av den frivillige redningsskøyta på Mjøsa.

Lag din egen innsamlingsaksjon, del og utfordre dine venner! 

Bedrifter oppfordres også til å utfordre hverandre; hvilken bedrift klarer å samle inn mest til prosjektet?


Vis hva som er "rett side ta Mjøsa"! 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close